Няма край: Нови скандали тресат Сопот, Тракийското дружество на път да остане без дом/ВИДЕО/

Люти спорове се разразиха вчера в Сопот, където Комисията по стопански дейности към местния парламент за трети пореден път разгледа докладна записка за удължаване срока на ползване на общинско помещение, което е отдадено под наем от общината на Тракийското дружество „Войвода Руси Славов“.

Докладната записка за пореден път беше внесена от заместник-председателя на ОбС Сопот Станислав Стоенчев. Казусът е отдавна и касае това,че преди 5 години ръководството на общината отдава на свободен наем помещение за 5 години , на което Траякийското дружество прави основен ремонт.

Докато той трае обаче, като и ремонтът на покрива, който паралелно прави общината, помещението дефакто година и половина е било неизползваемо. Договорът е изтекъл на 2 март, ползвателите от март се опитват да разговарят с кмета, за да им удължи наема с още 5 години. Мотивите са ремонтът, който правят със собствени средства, както и по-късното ползване на помещението.

Всички опити обаче са безуспешни, а кореспонденцията до градоначалника остава без отговор. Това принуждава председателят на Тракийското дружество ген. Нонка Матова да се обърне към ОбС Сопот за съдействие. По тази причина вчера Комисията по стопански дейности разгледа докладната и гласува против.
Тракийското дружество оспорва в съда заповед от кмета, с която той разпорежда помещението да бъде освободено. Пловдивският съд е спрял предварителното изпълнението на заповедта до окончателно решение.

Съдът в мотивите си изтъква, че изпълнението на заповедта на кмета би нанесла значителни и трудно поправими имуществени и неимуществени вреди на жалбоподателя, още повече, че основната дейност на Дружеството е социална, обществено-полезна културно-просветна.

Целия спор между вносителят Станислав Стоенчев, председателят на Тракийското дружество Нонка Матова и заместник-кметът Николай Новаков вижте във видеото…

Свързани статии