Най-известният ерген Виктор Стоянов и Станислав Стоенчев се заемат с важна кауза: Здравословният начин на живот за децата в Сопот/ВИДЕО/

Спортен празник за деца и родители под надслов „Спортът е здраве и живот“ се проведе днес на Манастирска поляна край Сопот. Организатори са местната коалиция „Обединени  за община Сопот“ и президентът на Европейската лига за икономическо сътрудничество проф. Бранимир Ботев.

Десетки деца с майките и бащите си играха, пяха, рисуваха и се забавляваха. Да ги поздрави и да им разкаже за здравословния начин на живот, който трябва да водят, дойде най-известният Ерген в България-Виктор Стоянов.

„Спортът е здраве и живот. Възхитен съм от този край. Знам, че спортната зала в Сопот е затворена, а има много желаещи младежи, които искат да тренират. Ако в града на Вазов бъдат възстановени спортните традиции, аз с удоволствие ще презентирам нещо такова, ще бъде прекрасно. Ще е удоволствие да се включа в такава кауза, да бъда лице на спорта в региона. С проф. Бранимир Ботев имаме планове спортни и здравословни събития да се състоят ежемесечно. Смятам, че в здравословен начин на живот трябва да бъдат от рано научени децата и младото поколение, трябва да бъдат възпитавани в това като ценностна система и начин на живот“.

„Много е важно да се спортува и в това децата трябва да бъдат възпитавани от най-ранна възраст. Аз като бивш спортист много държа на спорта и на здравословен начин на живот и това ще бъде и каузата ми след 29 октомври“, каза пред камерата на Новинар Станислав Стоенчев.

Свързани статии