Награди „Учител на годината“ и „Надежда за утре“ връчи синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ в Карлово/СНИМКИ/

Празник под надслов „С благодарност към учителя“  проведе  Регионален синдикален съюз и регионален синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ в Карлово в залата на Общината на 11 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий. С церемония бяха връчени наградите „Учител на годината“ и „Надежда за утре“. Тържеството уважи д-р Юлиян Петров – председател на СО „Подкрепа“ – София.

Празникът започна с химна „Върви народе възродени“.

С благодарност и поздрав към учителите от общините  Карлово и Сопот се обърнаха д-р Юлиян Петров, който връчи плакет на синдикалната организация. Стоянка Грънчарова и Христина Томанова–Дамянова– председатели на РС „Образование“ благодариха на учителите за всеотдайната им работа в името на доброто бъдеще на учениците.

Голямата награда „Учител на годината“ получи Закир Софу, учител по философия и гражданско образование в ПГ по икономика „Тодор Влайков“, Клисура. В специален поздрав към наградения учител директорката, Румена Милова подчерта за Подбалкански новинар, че това отличие е заслужено признание за всеотдайността, ентусиазма и вдъхновяващата работа на Закир Софу, който мотивира учениците да участват в конкурсите „Покажи ми България“, конкурс за най-усмихнат клас в България, конкурсите за рисунки, стихотворения и „Арт декорация“. Учениците заедно с учителя изработват мартеници и украсяват класните стаи, коридорите и двора. Директорката е горда, че Зехир е възпитаник на училището в Клисура и след завършване на висшето си образование се връща като преподавател тук. „Гордост за нас неговите учители е да работим заедно“, е категорична Румена Милова.

За синдикална деятелност награди взеха Галина Богоева, Надие Салим – Гаджал  и Мария Маркова.

С отличието „Надежда за утре“ бяха удостоени учениците Росен Генчев – от 12 клас на СУ „Христо Проданов“, Лъчезар Ангелов и  Мартин Грънчарски – 12 клас ПГ „Ген. Владимир Заимов“ Сопот. Водещата Христина Дамянова представи подробно техните инициативи и проекти, в които с активното си участие печелят награди.

Специална награда получи екип на СУ „Васил Левски“- Карлово за изключително креативен проект за участие в инициативата „150 урока за Васил Левски“ по повод 150 годишнината от гибелта на Апостола.

В концертната програма – поздрав към учителите, поднесоха деца от ДГ „Гина Кунчева“, малкият пианист Божидар Първанов и Дани Илиева, която изпълни „Учителко целувам ти ръка“ и авторска песен.

Часове преди вълнуващия празник, посветен на учителите от Карлово и Сопот, Регионалният синдикат проведе отчетно–изборна конференция, на която бяха преизбрани за председател Стоянка Грънчарова и заместник-председател Христина Томанова-Дамянова.

Автор: Чонка Енева – журналист

Свързани статии