На извънредна сесия ОбС Сопот избра заместници на председателя и шефове на комисии/ВИДЕО/

Извънредно заседание на ОбС Сопот се проведе вчера в подбалканския град. Председателят на местния парламент Нели Пенева посрещна по стара българска традиция новия кмет на общината Станислав Стоенчев к колегите си с хляб и сол и пожела успешен мандат.

Иван Якимджийски и Осман Узун бяха избрани за заместник-председатели на местния парламент.

След тайно гласуване от всички новоизбрани 17 общински съветника ПК”Бюджет и финанси” оглави председателят на ОбС Сопот Нели Пенева. Начело на ПК”АПВ” беше избрана Маринела Стоянова.

Калина Чилингирова оглави ПК”Устройство на територията”, Иван Петков е председател на ПК”Образование, култура, здравеопазване”. Иван Якимджийски застана начело на ПК”Установяване на конфликт на интереси”, Осман Узун е председател на ПК”Стопански дейности”.

Съставът на постоянните комисии към ОбС Сопот беше гласуван от старейшините с пълно мнозинство.

В края на заседанието кметът Станислав Стоенчев благодари на всички и каза: “Надявам се, че както днес показахте обединение в името на просперитета на Сопот и Анево, така в синхрон и работата ви в ОбС Сопот ще продължи. Честито на двамата заместник-председатели и на председателите на комисии. Пожелавам ползотворна работа и успешен мандат“.

 

Свързани статии