Митрополит Николай хвърля кръста в Пловдив, освещава и бойните знамена на Пловдивския гарнизон

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще отслужи Великия Богоявленски водосвет на брега на река Марица в Пловдив, срещу Водната палата на 6 януари (петък) 2023 г. в 12:30 часа.

Православните християни, които желаят да участват при изваждането на Богоявленския кръст от водите на река Марица след Великия Богоявленски водосвет, трябва да заявят своето участие в катедралния храм „Св. Богородица” в гр. Пловдив най-късно до днес – 5 януари 2023 г. (четвъртък), като запишат трите си имена и телефонен номер за връзка.

Преди Богоявленския водосвет владиката ще освети бойните знамена на Пловдивския гарнизон. Церемонията ще бъде от 12:00 часа пред катедрален храм „Успение Богородично“ в град Пловдив.

След освещаването на знамената пловдивските поделения, митрополитът ще поведе литийно шествие до река Марица.

Междувременно утре, по повод честването на Богоявление, от страна на областната дирекция на МВР са взети необходимите мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурност за участниците и зрителите на традиционното хвърляна на кръста във водите на река Марица в Пловдив.  В тази връзка, в интервала  от 11.30 ч. до 13.30 ч., ще бъде наложено временно ограничение на движението на моторни превозни средства по бул. „Цар Борис III Обединител“, в участъка от кръстовището с бул. „Шести септември“ до кръстовище с бул. „България“.

За избягване на затруднения в трафика екипи на сектор „Пътна полиция“ ще  пренасочват автомобилния поток по обходни маршрути, като апелираме водачите да се съобразяват с така въведената временна организация на движение и да изпълняват стриктно разпорежданията на полицейските служители.

Свързани статии