„Мисия: Коледата е възможна“ с Благотворителен базар в Хисаря на Игнажден

Сътворени от умели и любящи ръце произведения ще бъдат предложени на Благотворителен базар, организиран от Община Хисаря.

Благотворителният Коледен базар под мотото „Мисия: Коледата е възможна“ ще бъде официално открит от кмета на община Хисаря Ива Вълчева в 15:30 часа на 20 декември. Площад „Еани“ в града ще бъде сцена на коледни щандове, в които деца и преподаватели от всички училища и детски градини в общината ще се включат, за да подпомогнат благородни каузи. Всяка група от участници събира средства за различна инициатива, която е бъде оповестена по време на базара. В него се включват също Домът на традициите в с. Старо Железаре и читалищата от община Хисаря.

10 елхи ще бъдат украсени на площада и всеки присъстващ ще може да си купи една от тях, отново с благотворителна цел. Коледните дръвчета ще се украсяват на място от сръчните ръце на децата в община Хисаря. Ива Вълчева, кмет на общината ще връчи призове за най-красива, най-блестяща и най-атрактивна коледна елха.

„Мисия: Коледата е възможна“ стартира на 4 декември и се провежда под егидата на Община Хисаря, съвместно с Центъра за обществена подкрепа в гр. Хисаря. В помощ на нуждаещи се бяха събрани хранителни продукти, които в седмицата преди Рождество ще бъдат предоставени на семейства и хора в нужда.

Свързани статии