Милко Сарафов, кандидат за общински съветник от БСП Брезово: Политиката на общината трябва да е насочена към местните общности/ВИДЕО/

„Проблемите на община Брезово са предимно демографски. Демографският срив през последните години се чувства много, младите хора напускат общината, даже напускат и България, което е най-тъжното“, заяви пред ПБ Новинар кандидатът за общински съветник от „БСП за България“ Милко Сарафов.

Той е на 63 години с висше педагогическо образование. Завършил е Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ Семеен е, дългогодишен общински съветник в общината. Директор е на СУ „Христо Смирненски“ в Брезово.

Според него Брезово е доста сложна община, защото има равнинни селища, които се занимават със зеленчукопроизвоство, зърнопроизводство и лозарство, а в същото време има и планниски селища, в които  земеделието няма как да се развива и те разчитат само на туризма.  По думите му това са и основните приоритети за развиване в района.

„Сред основните проблеми в община Брезово са също инфраструктурата, комуникациите, здравеопазването и образованието. Липсата на работни места пък е основната причина младите хора да напускат региона, както и за демографския срив“, посочи Сарафов.

Той допълни, че заради това потенциалните инвеститори трудно намират подходяща работна ръка. И изтъкна, че политиката на общината трябва да бъде насочена към местните общности, трябва да се направи добър анализ на силните и слабите страни на общината и трябва да се работи за хората.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Свързани статии