„Медикус, Денто, Галения“ 2023 е показва новостите в диагностиката и лечението/СНИМКИ/

„Медикус, Денто, Галения“ е отправната точка за новостите и тяхното бързо навлизане в практиката”, каза при откриването на 27-ото издание на специализираната изложба главният директор на Международен панаир Пловдив доц. д-р Иван Соколов. Той подчерта, че експозицията представя последно поколение медицинска техника и консумативи, инструментариум и терапии. Участват близо 50 изложители – производители, дистрибутори и представители на утвърдените брандове от областта на медицината, стоматологията и фармацията.

Областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев изтъкна в приветствието си, че светът на медицината се дигитализира по-бързо от всички останали области и „Медикус, Денто, Галения“ отразява тази тенденция. „Със сигурност на 27-ото издание ще видите последните иновации и постижения, както и персонални решения за специализираната аудитория“, заяви той, преди да обяви изложбата за официално открита.

В специален поздравителен адрес по повод 27-ото издание министърът на здравеопазването проф. д-р Христо Хинков  открои ролята на Международен панаир Пловдив в организирането на проявата, която среща науката с практиката, изгражда контакти и развива партньорства в областта на медицината.

В официалното откриване участваха също Александър Държиков, председател на Общински съвет – Пловдив, заместник-кметът по „Екология и здравеопазване  Анести Тимчев, д-р Трифон Антонов – председател на Районната колегия на  Българския зъболекарски съюз.

Посетителите имат възможност да разгледат щандовете на „Медикус, Денто, Галения“ 2023 в Палата 7 в следващите три дни.

Свързани статии