Мария Мустакова от БСП пред ПБ Новинар: Борим се за българското образование и заклеймяване джендър идеологията/ВИДЕО/

Кандидатът за народен представител от областната листа на БСП Мария Мустакова гостува в предизборното студио на ПБ Новинар. Мария Мустакова е учител, втори мандат общински съветник в Общински съвет Хисаря, председател на МИГ Хисаря. Тя е в листата на Пловдив област с преференция № 105.

През изминалия месец се срещнах с много хора от почти всички общини в областта. Притесненията им са основно свързани с войната в Украйна и те многократно ми подчертаха, че България по никакъв начин не бива а бъде въвличана във военни действия. Хората настояват да запазим неутралитет, коментира кандидатът за народен представител Мария Мустакова..

Другото важно нещо, което коментираме на срещите е българското образование и здравеопазване. Българското образование е изправено отново пред много сериозно предизвикателство във връзка с навлизане на джендър идеологията в българските училища. Това е политика, която БСП ще отстоява и в 49-то НС . Фокус се поставя и върху учебните програми, въпреки, че МОН съобщи, че ще ги актуализира и ще им прави анализ. Това е позиция на БСП от преди доста години, коментира още Мустакова .
Като дългогодишен учител аз смятам, че стилът, който се използва при написването на учебниците в нашите училища, е изключително висок. Той е недостъпен за българския ученик.

Това води до по-ниски резултати на нашите деца, защото материалът е труден за усвояване. Още през 2016 г. нашите депутати заявиха много ясно, че този закон, свързан с училищното и предучилищното образование в този си вид не е добър вариант зае българското образование и това се доказа. Ученикът води парите в училищата и това доведе до едно неравенство в образователната система. Българският ученик трябва да бъде поставен в еднакви образователни условия и среда. Този проблем е приоритет на БСП, заложено е в нашата предизборна програма, заяви Мария Мустакова.

Историята е изопачавана в българските училища. Аз лично като начален учител всяка учебна година преподавам българската история от различна гледна точка. Това според нас е недопустимо, както недопустимо е да се говори за родител едно, родител две или пък трети пол. Нито възрастните хора, нито пък младите, приемат тези опити за джендър идеологията в нашите училища. Ние категорично заставаме за съхраняване на българските ценности и недопускане на джендър идеологията в българското училище. БСП поде инициатива и в момента тече подписка и тя е с много голяма подкрепа и от възрастни, и от млади, каза още нашият събеседник.
Мария Мустакова призова жителите на област Пловдив на 2 април да бъдат активни и да излязат да гласуват.

БСП е с бюлетина № 1

Преференцията на Мария Мустакова е № 105
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Свързани статии