Манол Генов в Сопот: БСП е за подкрепа на малкия бизнес и данъчни преференции за привличане на инвеститори

„Ярко място като Сопот, Карлово и целия Подбалкански регион е най-добрият повод да си кажем как БСП вижда подкрепата за малкия бизнес и привличането на инвеститори“, заяви водачът на листата на „БСП за България“ за 17 МИР, Манол Генов сред внушителна аудитория симпатизанти и съмишленици на предизборна среща в Сопот.

„В нашата платформа сега, а и в предишните периоди неотменно стоят няколко съществени акценти в тази посока. Сред тях изрично държа да откроя няколко основни: подкрепа за малките и средните предприятия (МСП) чрез преференциално и достъпно финансиране от Българската банка за развитие, държавни гаранции за български предприятия за достъп до нови пазари чрез частично или пълно покриване на риска чрез Българската агенция за експортно застраховане. Ние категорично ще отстояваме политика за намаляване на административната тежест и процедури, вкл.счетоводната отчетност за микро предприятията, дребните търговци и производители. Страната ни се нуждае от привличане на чужди и наши инвеститори в сектори с висока добавена стойност и платфорпмата на БСП е записала, че това може и трябва да стане чрез държавни инвестиционни гаранции, данъчни преференции и преки държавни инвестиции чрез публично-частно партньорство“, каза още Генов.

В дебатите се включиха активно и кандидатите на народни представители от листата на БСП за 17 МИР на Пловдивска област Калин Калапанков, Манол Манолов, Мария Мустакова, Иван Яков. На свой ред те взеха отношение по останалите акценти от икономическата и финансова част от платформата на социалистите за предстоящия вот на 2 април. Прилагане на европейския и световен опит за изграждане на кръгова икономика  на основата на принципите на устойчивото развитие, ускорена цифровизация на стопанството ни като един от основните лостове за повишаване на пазарната ни конкурентоспособност, държавна подкрепа за бизнеса чрез по-тясно обвързване на външната ни политика с осигуряване на ефективен достъп до внос и износ на стоки, капитали и услуги. Това бяха сред обсъжданите теми от кандидатите на депутати на БСП в региона.

„Ние няма да отстъпим от каузите си да имаме предвидимост и устойчивост на данъчно-осигурителната система, страната ни да въведе необлагаем минимум в размер прага на бедност, като първа стъпка към прогресивно подоходно облагане, прилагането на широко използваните в ЕС практики за диференциран ДДС, в т.ч. за основни хранителни стоки, лекарства и медицински услуги, образователни услуги, както и специалното внимание за фискална децентрализация чрез преминаване към програмно бюджетиране на местно ниво и прозрачност на местните финанси и преразпределение на част от данъка върху доходите на физическите лица в полза на общините“. Това подчерта специално на срещата водачът на листата Манол Генов.

Десетки бяха още въпросите и коментарите на залата на срещата, на финала й всички призоваха за активност в деня на изборите и категорична подкрепа за №1 в интегралната бюлетина с името на коалиция „БСП за България“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Свързани статии