Куриоз в Пловдив: Жена роди бебе в кола, а близначето му със секцио в болницата

Жена от Раковски, бременна с близнаци, роди момиченце в кола до гара Филипово в Пловдив. Това съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ.

Бебето било изродено от бащата, след като жената усетила, че раждането започва. Сигнал за родилката е приет около 10.30 ч. в Бърза помощ. На място веднага е изпратен спешен екип, който помогнал на жената и веднага я транспортирал до болницата, съобщи д-р Сара ал Юсеф, ръководител на спешните екипи в ЦСМП-Пловдив.

На място жената била поета от екипа на АГ клиниката на университетската болница и била поставена на родилно легло, за да се изроди и второто бебе. Оказало се обаче, че ситуацията е спешна и животозастрашаваща за нероденото близначе. Затова началникът на клиниката проф. Д-р Екатерина Учикова взела решение за спешно секцио.

По думите ѝ второто момиченце се е родило в добро общо състояние, добре е и майката. Според нея ситуацията била много екстремна, а подобно раждане не се случва често.

Родилката е била в 34-та гестационна седмица и бебетата са се родили преждевременно. Операцията е продължила около 40 минути. Това не е първо раждане за жената, семейството има и друго дете.

Свързани статии