Крият ли Дойнов и Новаков огромни дългове: Запорират сметките на Община Сопот! Исковете са за над 1.5 млн. лв.

Излъга ли за пореден път Новаков? На 24.10. досегашния зам.-кмет на община Сопот Николай Новаков заяви, че „Сметките на общината не са блокирани и към нея няма никакви материални претенции.“. Всъщност Новаков сам потърси медиите, за да направи това от нищо непредизвикано на пръв поглед изявление. Защо ли? Журналистическият ни опит ни е научил, че когато някой бърза да тича пред вятъра най-често е защото се опитва да отклони общественото внимание. Защото на следващия ден 25.10.2023 г. в Окръжен съд – Пловдив е образувана преписката под номер 32533 срещу община Сопот, ЕИК 115816423 за 1 100 000 лв.

Искът е от дружеството Шато Вале де Роз ЕООД, което вече няколко пъти осъди община Сопот.

Според наши източници, сумата по иска ще нарасне значително с лихвите за няколко години назад и ще надхвърли 1.5 млн. лв. Знаел ли е всичко това Новаков, когато бързаше да даде изявление, за което никой не го беше молил и да се опитва да обяснява, че двамата с Дойнов са целите в бяло? Или сме свидетели на сценката „Гузен негонен бяга“?

За тежкото финансово състояние на община Сопот се знае от години, но досега тандемът Дойнов – Новаков, бяха наложили пълен информационен похлупак и никой извън тях не знаеше реалните задължения, тежести и искове срещу общината. Знаеше се обаче, че се теглят непрекъснато кредити, които ще тежат на гърба на жителите на общината години напред.

Сопотненци и аневци очакват да разберат цялата истина и очакват новият временен кмет Марин Бодуров незабавно да извърши проверка на реалното финансово състояние и да го оповести пред гражданите на общината.

По закон новият кмет и новият Общински съвет на Сопот не само могат, но и са задължени да заведат регресен иск срещу длъжностните лица, които със своите действия или бездействия са причинили вреди на общинския бюджет. Хората в общината очакват да разберат пълната истина и всеки да си получи заслуженото.

Свързани статии