Корнелия Нинова пред ПБ Новинар за войната, президента и изборите/ВИДЕО/

„Хората са притеснени от проблема с войната в Украйна, ние сме за запазване на неутралитет и сме за това България да не предоставя военна подкрепа. Трябва дипломация и търсене на мирно решение“. Това коментира пред ПБ Новинар лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Имаме една добра новина от сутринта. А тя е, че президентът Еманюел Макрон и г-жа Урсула фон дер Лайен заминават за Китай, за да обсъдят китайския план за установяване на мир“, каза още тя.

На въпрос на Новинар как ще коментира вчерашното изказване на президента Румен Радев за това, че няма да предоставяме пряко оръжие на Украйна, а ще го продаваме на други страни, Нинова каза: „Изказването на президента е противоречиво, защото въпреки, че изразява пред нас и пред народа несъгласие с предоставянето на военна помощ, е подписал документите за предоставянето на боеприпаси и разбирам, че Министерството на отбраната ще даде резервите си на ВМЗ-Сопот и през завода те ще бъдат изнесени. Т.е. има доза лицемерие в това поведение. Още по-изненадващо е, че на въпроса би ли арестувал Путин, ако дойде в България, Радев не дава отговор и шикалкави“, коментира още Нинова.

Тя припомни, че БСП е внесла в Конституционния съд искане да се обяви за противоконституционен износът на оръжие и декларира, че червените ще продължат тази битка, защото България според тях по никакъв начин не бива да бъде въвличана във военни действия.

Пред нашата камера Корнелия Нинова каза още, че хората са притеснени за цените на храните и за доходите си и, че в следващия парламент БСП ще продължи битката за социалната политика, за която предното правителство постигна добри резултати.

Лидерът на социалистите беше в пловдивското село Цалапица на празник на бабека. Тя каза, че е на място, за да подкрепи областната листа на БСП, която по думите й се състои от професионалисти, добре подготвени и интелигентни хора. В Цалапица бяха още водачът на листата Манол Генов и кандати за народни представители.

Свързани статии