Кметът Здравко Димитров инспектира „Модър – Царевец“, отново не е доволен от темповете на ВиК проекта/СНИМКИ/

Проверка на дейностите по пробива „Модър – Царевец“ направи кметът Здравко Димитров. Той бе посрещнат от собственика на фирмата изпълнител Цанко Драгиев, който го запозна с  напредъка на работата, извършвана най-вече от южната страна на пробива – по улица „Модър“ и пресечката ѝ ул. „Колхида“.

„Доволен съм, както винаги от темповете, с които се движат тези изпълнители. Виждам обаче, че фирмата, която изпълнява дейностите по проекта на ВиК, отново се бави. На обекта не видях нейни работници, а това спъва работата на „Драгиев и Ко“, защото трябва да бъдат разкрити
два 20 киловолтови кабела при връцката с ул. „Перуника“, за да се подготви асфалтирането на локалното платно. Ако не беше забавянето на изпълнителите на ВиК проекта, този пробив вече щеше да е готов и пловдивчани да ползват модерното съоръжение“, коментира кметът при
инспекцията.

Той ще продължи отблизо да следи работата по пробива и изпълнението на дейностите от двете фирми, работещи паралелно на обекта.

Управителят на фирмата изпълнител Цанко Драгиев е категоричен, че до края на годината трасето ще бъде въведено в експлоатация. От южната страна на пробива строителните дейности са пред приключване, като вече са положени асфалтовите покрития по двете платна на „Модър“ и по разширената ул. „Колхида“. Остава да бъде асфалтирано локалното платно, след което да се премине към работа в северната част на пробива.

Свързани статии