Кметът на Първомай поздрави ДГ „Първи юни“ за 60-годишния юбилей/СНИМКИ/

С красива празнична украса и музикално-артистична програма, децата от ДГ „Първи юни”, с. Градина отпразнуваха 60-годишния юбилей на детското заведение. Празникът се състоя днес, 1 юни 2023 година в двора на градината.

Малките възпитаници представиха най-доброто от българския фолклор. В продължение на близо час и половина децата пяха, рецитираха и танцуваха, показвайки знания и артистични заложби, които заредиха публиката с много приятни емоции и весело настроение.

Гости на празненството бяха кметът на общината Николай Митков, Йордан Стоев – кмет на селото, председателя на ОбС  Христо Вълчев, заместник-кметовете Р. Ставрева и Х. Мустафа, секретарят на общината А. Николова, представители на общинска администрация, бивши учители и родители.

Празничната програма откри Директорът на градината – Бонка Хаджигенова, която поздрави всички гости за оказаното уважение. Тя отправи специални благодарности към целия колектив на детското заведение за ежедневните грижи и внимание, които полагат към децата; към екипа на общината – за непрекъснатото и навременно съдействие, което оказва, както и към всички родители за гласуваното доверие.

С най-голямо вълнение на сцената излязоха бъдещите първокласници, които се сбогуваха с любимата градина и учителите си.

Кметът Николай Митков пожела на децата безгрижно и щастливо детство, на бъдещите първокласници – успехи в училище, а на учителите – и занапред да продължават да съчетават постиженията на съвременното образование с най-ценното от българските традиции за разкриване на потенциала и творческите заложби на децата.

По случай празника малчуганите получиха от гостите много подаръци.

Свързани статии