Кметът на Първомай и управителят на АПИ се срещнаха заради моста над река Марица/СНИМКИ/

По покана на кмета на Първомай Николай Митков, управителят на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Венцислав Ангелов посети града и се запозна лично с необходимостта от нов мост над река Марица между общинския център и село Градина.

Ангелов беше придружен от управителя на Областно пътно управление Петър Петров. Кметът обясни колко е важно новото съоръжение не само за общината, но и за целия регион.

Инж. Ангелов каза, че се е  срещнал с представител на фирмата, избрана да построи новия мост и го увери, че  в началото на строителния сезон, през месец април, ще бъде направена първа копка на новото съоръжение.  Строителят е поел ангажимент да го изгради за 365 дни, а в момента се правят допълнителни проучвания, очаква се и съобщението за публично обявяване  от Басейнова дирекция ,,Източнобеломорски район”, гр. Пловдив за открита процедура за издаване на разрешително за ползване на повърхностен воден обект – р. Марица.

Гостите и кметът  посетиха и  моста над река Мечка до кв. Дебър, който също е в лошо състояние и се нуждае от ремонт. В момента тече процедура по избор на изпълнител. Очакванията са, когато приключи строителството на единия мост, да започне работа по другия.

Свързани статии