Кметът на Първомай и обществеността спешно искат нов мост над река Марица

Кметът на община Първомай Николай Митков очаква по възможно най-бързия начин издаването на разрешително за строеж на моста над река Марица. Съоръжението свързва град Първомай със село Градина.

Мостът е единственият подстъп на общината и на села от съседни общини с магистралите Тракия и Марица. АПИ скоро внесе документите в МРРБ и се очаква в кратък срок да бъде издадено разрешително за строеж.

Кметът каза за ПБ Новинар, че има уверението на изпълнителя, че в предвидените срокове от 1 година мостът ще бъде завършен, но за да се случи всичко това, ресорното министерство трябва да издаде необходимата документация. Цялото първомайско общество, както и ръководството на местната власт, и хората от съседните общини очакват в най-кратък срок изпълнението да започне.

Припомняме, че сегашният мост е построен през далечната 1928 година и може да понесе тонаж до 5 тона, което затруднява изключително икономическия и социалния ритъм в региона. Заради това кметът Митков активно търси бързо решение на проблема. Той многократно е подчертавал, че това е една от приоритетните му задачи в местната власт.

Следващата седмица Николай Митков ще се срещне с новия регионален министър, за да го запознае с проблема.

Снимка: parvomai.net

Свързани статии