Кметът на Кричим с обръщение по повод Великден 

Кметът на община Кричим Атанас Калчев се обърна къж жителите на града и всички българи по повод Великден. Ето какво казва той:

Уважаеми съграждани, приятели и близки!

Поздравявам всички християни с настъпването на Светлия празник Великден и отправям към Вас и към близките Ви най-сърдечни пожелания за здраве, щастие, мъдрост и благоденствие!  

За нас, българите, Възкресение Христово винаги ще бъде празникът, който събира семейства, близки и приятели. Една добра традиция, всички да сме заедно, за да почетем чудото  на Възкресение. 

Нека в тези най-светли за всички християни дни се върнем отново към смисъла на Възкресението, към истински важното в живота – вярата, любовта и разбирателството помежду ни! 

Съпричастността към болката и страданието на ближния, солидарността и разбирателството трябва да водят делата ни, защото единствено заедно можем да се справим с предизвикателствата и насилието в днешния свят.

Нека в празничните дни отново си спомним кои сме, какви ценности изповядваме. Нека вярваме повече в доброто, което всеки от нас носи със себе си и да имаме силата да вършим добро не само в празник, но ежедневно! 

Нека с всяка ежедневна постъпка да показваме, че заслужаваме надеждите ни за по-добър свят да станат реалност!

Желая Ви светъл празник! Честит празник и на всички именници, светли и благословени да са дните ви! 

Свързани статии