Кметът на Калофер с апел към съгражданите си

Новият кмет на Калофер Драгомир Боев апелира към съгражданите си да пазят чист града на Ботев. Ето какъв призив пусна той във Фейсбук:

Уважаеми съграждани,

Във връзка с дългогодишния проблем с изхвърлянето на едрогабаритни битови отпадъци от недобросъвестни граждани в м. „Ганин дол“, „Чонина дупка“ и изходната точка зад Интендантско обслужване към м. „Рабовец“ , които за последните 6 месеца са почиствани 4 пъти, ви указваме местата, на които да изхвърляте своя едрогабаритен битов отпадък (максимално допустимо до 1 куб. м. на домакинство), а именно:

– 2 бр. 4 куб. м. контейнери, намиращи се до паметника на Калифер войвода;

– предстои доставянето на 1 бр.

– 4 куб. м. контейнер, който ще бъде поставен на изходната точка за м. „Стовръшка“ до Стопанския двор, който също може да се ползва от гражданите.

При ремонт и почистване на жилища и домове е необходимо задължително да поръчате 4 куб. м. контейнер за строителните и битовите отпадъци на следния телефон: 0885 453183 – Чистота Карлово.

При нарушения ще прилагам безкомпромисно „Наредба за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Карлово“, чрез която се забранява изхвърлянето на строителни, растителни и други отпадъци извън регламентираните места и глобата за това е до 1 000 лв.

Апелирам за проява на максимално гражданско съзнание, за да опазим града ни чист!

С уважение Драгомир Боев Кмет на град Калофер

Снимка: Фейсбук

Свързани статии