Клони паднаха върху коли в Пловдив заради силния вятър/СНИМКИ/

Близо 10 сигнала за паднали дървета и сухи клони заради силните пориви на вятъра постъпиха от началото на дежурството на огнеборците в Пловдив. В два от случаите става въпрос за материални щети.

При част от сигналите за отстраняване на опасно надвиснали клони се налага съдействие на полиция, тъй като под дърветата има паркирани автомобили, което изисква издирването на собствениците им, за да бъдат преместени.

Екипи на пожарната и ОП „Градини и паркове“ работят по сигналите. Оттам уточниха, че има 2-3 сигнала за затиснати и ударени автомобили. Единият случай с ударен автомобил е на ул. „Балкан“. Шест екипа са навън и работят постоянно, към обяд при тях са получени 15 сигнала.

Съветваме пешеходците при придвижване покрай сградите да се оглеждат! Напомняме, че се очаква силният вятър да продължи да духа през целия ден днес. Приберете от первазите на прозорците и терасата всички предмети, които не са здраво прикрепени, в това число саксии, кашпи, дрехи. Не паркирайте под дървета! Напомняме също така, че паленето на огън на открито е абсолютно забранено!

Свързани статии