Карловският писател Богдана Калъчева пред Новинар: Всеки има друго „Аз“, важното е да имаш смелостта да разговаряш с него/ВИДЕО/

С Богдана Калъчева-учител по английски език в СУ „Васил Левски“ Карлово писател разговаряхме за втората й книга. Творбата носи мистичното заглавие „Жената“, която не бях“. Богдана Калъчева е един от дейните творци в община Карлово, носител на престижни литературни награди.

Книгата разказва за неосъщественото, което има потенциала да бъде реализирано по всевъзможни и различни начини. „Бих казала, че „Жената, която не бях“ е за търсещи себе си читатели, такива, които поставят под съмнение не само представите си за света, така и за самите себе си. Много често ме вдъхновяват историите на непознати хора, дочути случайно. Мотото на цялата книга е, че единствено неосъщественото има потенциала да се реализира по различни начини. Смятам, че всеки има до себе си едно алтернативно, неосъществено „Аз““, важното е да намериш смелостта да водиш диалог с него“, коментира в интервюто на ПБ Новинар творецът.

Наскоро Богдана Калъчева и Пенка Маджарова, също творец от близкото село Дъбене, представиха произведенията  си в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Двете дами са свързани с дългогодишно приятелство, прекъснато през годините и после възобновено.

Цялото интервю вижте във видеото…

 

 

Свързани статии