Карлово си има своя Шишеяд/СНИМКИ/

С одобрението на общинското ръководство, Младежкият център в Карлово постави шишеяда „Шишо“ до сградата на Община Карлово, за да може повече младежи и граждани да се включат в кампанията „Искам да съм полезен…рециклирай ме!“ за събиране и рециклиране на пластмасови бутилки.

Шишеядът е изработен по проект „Партньорство за красива и чиста България“ на Сдружение „БГ Бъди Активен“- Пловдив с финансовата подкрепа на Фондация „Кока Кола“. В цялата страна до момента има поставени 57 Шишеяда в 27 различни населени места.

На събитието по поставянето на шишеяда в Карлово присъства Ива Стефанова -ПР мениджър на „Еко Пак“-компанията, която се ангажира да взима събраните пластмасови отпадъци и да ги рециклира. Госпожа Стефанова раздаде на присъстващите младежи образователна книжка „Пазители на Планетата“ с идеи как да продължават да бъдат еко герои и им разказа за пътя на пластмасата от контейнерите за разделно събиране на отпадъците и шишеядите до новите продукти, направени от рециклираните отпадъци.

Началникът на отдел „Екология“ към Община Карлово-Милена Ковачева информира младежите за еко проектите на общината и възможностите за сътрудничество с младите доброволци, за да направят заедно града и общината по-чисто и зелено място.

„Не забравяйте редовно да храните „Шишо“, като задължително първо отвивате капачката на шишето, смачквате го и отново завивате капачката, за да може да заема по-малко място в шишеяда и да съберем повече пластмаса, която да се рециклира!“ – приканват организаторите.

Свързани статии