Карлово: Национален инициативен комитет обявява конкурс за ученици от V до XI клас

Националният инициативен комитет за честване на 110 години от Балканските войни /1912-1913 г./, под председателството на Министъра на отбраната, обявява тематичен национален ученически конкурс „Наследник съм на…“. В него могат да участват ученици V до XI клас, разделени в две възрастови групи: V-VII и VIII-XI клас. Те трябва да разработят изследователски проекти – историческо есе или разказ, свързани с участието на техни предци в Балканските войни.

Организатори са Министерството на отбраната и Централното военно окръжие съвместно с Министерство на образованието и науката, Регионалните управления на образованието и Съюзът на ветераните от войните. Целта на конкурса е да бъде провокиран интересът на учениците към военноисторическото ни минало, да се насочи вниманието им към съхраняване на родовата памет и да получат възможност за творческа изява.

Подробности относно изискванията за оформяне и представяне на проектите, срока за изпращането им на официалните имейл адреси на военните окръжия, етапите на провеждане и критериите за оценяване  – ТУК.

Свързани статии