Карлово: Кметът и Царица Роза запалиха светлините на коледната елха в Карлово/ВИДЕО/

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и Царицата на розата 2023 – Антония Лалова, запалиха светлините на коледната елха на 5 декември. Това стана на тържество на централния площад „20-ти юли“, с обратно броене и илюминации.

Да носим духа на Рождество Христово в себе си, да бъдем добронамерени и да прощаваме, да посрещнем Коледа и Нова година с вяра и оптимизъм, че 2024-та ще бъде здрава, мирна и успешна, пожела в приветствието си д-р Кабаиванов.

Събитието уважиха заместник-кметовете Антон Минев и Данка Люртова, секретарят на Общината Стефан Стефанов, председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров, общинският съветник Анастасия Чолакова, бригаден генерал Маргарит Михайлов – командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, подполковник Димитър Мерудийски – командир на Военно формирование 22 680, много жители и гости на Карлово.

В коледния концерт участваха Военен духов оркестър при 61-ва Стрямска механизирана бригада, Балетно студио „Гранд Фуетте“, Вокална група „Карловойс“, Детска фолклорна формация „Розова долина“ и Фолклорен танцов състав „Карловска шевица“.

Празничната програма продължава на 12 декември от 10:00 до 17:00 ч. със Занаятчийски работилнички в къща „Бухалов хан“.

Благотворителен коледен базар ще се проведе на 16 декември от 10:00 ч. в Камерната зала на НЧ „Васил Левски – 1861 г.“, а на централния площад ще има атракции и забавления за малки и големи, организирани от НПО „Хлапетата“. На същата дата от 11:00 ч. в Бухаловия хан ще бъде пресъздаден ритуалът „Коледуване“. Благотворителен концерт с участието на читалищни състави от общините Карлово и Сопот ще започне в 17:00 ч. в зрителната зала на НЧ „Васил Левски – 1861 г.“.

На 18 декември в 16:00 ч. на площад „20-ти юли“ с детско веселие малчуганите ще посрещнат Дядо Коледа.
„Десетата Коледа на Карловойс“ е тематичният концерт на вокалната група, който ще започне в 18:00 ч. на 19 декември във Военния клуб.
Коледния празник „От младежите за децата на община Карлово“ с много игри и изненади ще започне в 11:00 ч. на 23 декември на площад „20-ти юли“.

Свързани статии