Кандидатът за кмет на Сопот Станислав Стоенчев пред Новинар за проблемите и добрите решения за общината/ВИДЕО/

„Искаме община Сопот да се развива и градът да стане още по-красив, защото в последните години не се случва нищо в общината, като промяна на инфраструктурата, участие в европроекти и други“, заяви в интервю за ПБ Новинар кандидатът за кмет от местната коалиция „Обединени за община Сопот“ Станислав Стоенчев.

Стоенчев е председател на БСП в подбалканската община. Зад кандидатурата му застанаха пет партии и коалиции – „БСП за България“, ПП „Български възход“, ДПС, ПД „България на гражданите“ и ПП-ДБ, които ще участват на изборите с отделна листа, но без кандидат и ще го подкрепят на изборите.

„Две пълни листи от 17 човека са зад гърба ми. Всички са експерти в своите области, много от тях са работили в администрацията, други са били и все още са общински съветници“, подчерта Стоенчев.

По думите му община Сопот трябва да се развива. Приоритетите на кандидата за кмет са на първо място участие в европейски проекти. По думите му за 8 години общината е участвала едва в 2-3 проекта, а до 2015 година е имала в много повече. Вторият приоритет на местната коалиция е промяна на инфраструктурата, довършване на третия етап от Водния цикъл, който е за водопровода за питейни води.

„Трябва да възстановим разговорите и взаимоотношенията си с всички съседни общини, с всички големи предприятия на територията на общината. Трябва да се спре практиката да се дават хората на частни съдебни изпълнители (ЧСИ). До този момент дадените на ЧСИ за неплатени данъци са над 600 души“, посочи Станислав Стоенчев. Според него проблемът е голям, тъй като сред длъжниците им хора, които са в чужбина и не си плащат данъците, но сумите не са особено големи, а когато бъдат дадени на ЧСИ, плащат непосилни суми заради таксите.

Стоенчев е категоричен, че данъците трябва да са поносими за гражданите и бизнеса, за да не бягат те от общината.

Кандидатът за кмет изтъкна и още един голям проблем – дупката в тазгодишния бюджет в размер на над 2,9 млн. лв. Според него за първи път в историята на българска община се входира общински бюджет, който не уравнен. Стоенчев посочи, че заемите на общината са за 3,1 млн. лв., бюджетът още не е приет.

„Като партийна организация сме се справяли с доста по-тежки катаклизми, случващи се в нея. Ако е лесно, няма да е интересно! Ще работим стъпка по стъпка в интерес на хората“, каза кандидатът за кмет от местната коалиция „Обединени за община Сопот“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Свързани статии