Какви са проблемите на Красново и как ще бъдат решени те? Говорят инж. Найден Павлов и кандидатът за кмет на селото д-р Кирилов/ВИДЕО/

Председателят на ОбС Хисаря инж. Найден Павлов, който е и кандидат за кмет на общината, представи в студиото на ПБ Новинар своя кандидат за кмет на село Красново. Д-р Красимир Кирилов е ветеринарен лекар, от 20 години живее и практикува в селото. Семеен, с две деца.

С инж. Павлов и д-р Кирилов обсъдихме проблемите, които касаят Красново. Двамата ни събеседници имат приоритети, идеи и проекти как да решат тези проблеми.
Един от тях е натовареният пътен трафик в Красново и около него, което налага да бъдат сложени пътни полицаи. Състоянието на двата гробищни парка също е проблем, който трябва да се реши. „Виждам, че Красново се управлява неефективно. Смятам, че с моя опит и идеи мога да направя селото по-добро за живеене. Заставам зад инж. Павлов, защото имаме общи виждания за решаването на редица проблеми“, каза д-р Кирилов.

Красимир Кирилов смята, че трябва да се изгради спортна площадка, както и да се обособи пенсионерски клуб, какъвто по думите му не функционира от 20 години.

От своя страна инж. Павлов заяви, че има намерение във всичките селища на общината да бъдат създадени пенсионерски клубове, които да бъдат добре оборудвани и модерни.

Относно проблема с непочистените и неподдържани гробищни паркове, а и не само с тях, инж. Павлов смята, че трябва в община Хисаря да бъде създадено звено Инспекторат, което да следи за нарушения глобява нарушителите. Сметоизвозването също е сред приоритетите и на двамата кандидати. Към момента в Красново има препълнени контейнери, не се почиства всяка седмица.

На въпрос на медията ни почистени ли са деретата и реките, взети ли са превантивни мерки срещу наводнения, Найден Павлов каза, че смята да изгради площадка за временно съхранение на строителните отпадъци, за да се решат проблемите. А те са, че недобросъвестни хора нерегламентирано изхвърлят строителни отпадъци в деретата.

Красновски минерални бани отново да се превърне в курорт, ще работим за това, казаха инж. Павлов и д-р Кирилов. „Имаме специални планове за Красновски бани. Не е трудно и не е скъпо да възстановим курорта“, каза инж. Павлов.

Цялото интервю вижте във видеото на ПБ Новинар…

Свързани статии