Изправят на съд тройният убиец от Рогош Николай Христов

Тройният убиец от пловдивското село Рогош Николай Христов сяда на подсъдимата скамейка. Окръжна прокуратура-Пловдив предаде на съд 40-годишния мъж за това, че на 06.08.2022 г. в с. Рогош, чрез използване на огнестрелно оръжие-едноцевна, гладкоцевна пушка, умишлено е умъртвил трима мъже – баща и двамата му синове. Това са 71-годишния Енчо Манолов и синовете му Стефан (49 г.) и Веселин (44 г.).  Христов направил опит да убие с пушката и умъртви 51-годишна жена.

Той е предаден на съд и за това, че пушката му и боеприпасите за нея били незаконни.

Христов и пострадалите били роднини и живеели в един двор, в който имало постройки. Те спорили за тяхната собственост. Конфликтът между роднините ескалирал на 6 август 2022 г. Николай отправил обидна реплика към чичо си Енчо. Часове по-късно неговите роднини отишли в къщата на Христов и започнали да чупят външното остъкление. В този момент Николай извадил държаната от него незаконна пушка и открил стрелба по тях. Чичото и братовчедите на Николай получили тежки наранявания, в резултат на които настъпила смъртта им. При инцидента е била ранена и жена, като тя е била настанена в болницата за лечение.

Христов е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Снимка: Ваня Драганова, 24plovdiv.bg

Свързани статии