Изписаха от Инфекциозна клиника петте деца, яли дюнери в Розино

Петте натровени с дюнери деца от Розино, които бяха настанени в инфекциозната клиника на УМБАЛ „Свети Георги“, са изписани, съобщиха от болницата. Това е станало вчера, тъй като състоянието им е било добро.

Така в болница остават само шестте малчугани, настанени в инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Киро Попов“-Карлово. Припомняме, че там бяха хоспитализирани 12 деца, но шест бяха изписани още във вторник вечерта. Те са в добро състояние, но остават под наблюдение, каза шефът на болницата д-р Обрейко Обрейков.

Все още се чакат резултатите от пробите от фургона в Розино, взети от ОДБХ Пловдив. Не са готови и микробиологичните проби, изпратени в Националния център за заразни и паразитни болести.

Припомняме, че в понеделник 17 деца бяха хоспитализирани заради хранително натравяне с дюнери в Розино – 12 в карловската болница и 5 в Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Св. Георги“. Общо 35 деца са преминали през спешното отделение на карловската болница със симптоми на хранително отравяне, но по-голямата част се лекуваха вкъщи.

Свързани статии