Излъга ли Новаков жителите на Сопот?/ДОКУМЕНТИ/

Кризисният пиар, в който е изпаднал заместник-кметът на Сопот Николай Новаков му изиграва лоша шега. Припряността издава страх и нервност, и само задълбочава грешките. На 28-ми юни заместник-кметът Новаков трескаво дава интервю пред местни медии, с което се опитва да се измъкне от нелепата ситуация, в която беше поставен на заседанието на Общинския съвет от предишния ден.

Само да припомним: на заседанието на Общински съвет Сопот присъства Бранимир Ботев, който поиска да се изкаже и запозна общинските съветници с проблемите, до които е докарана Община Сопот и бъдещите тежки последици, свързани със запориране на сметките на общината, за което има внесена и нотариална покана до кмета Дойнов. Дойнов, който присъства на сесията, мълчеше през цялото време. Новаков обаче, видимо притеснен, започна да обяснява, че не знае за каква нотариална покана става дума и няколко пъти искаше от Бранимир Ботев да му поясни за какво точно става дума „За коя нотариална покана, говорите?“, „Вие казвате, има нотариална покана“, „Прочетете я“. Обърканият словоред и припряност са характерни за хора в стрес, а желанието на някой да се прави на умряла лисица показва страха му от разкриване на факти, които са го притеснили, в смисъл „не знам за какво става дума“.

Всъщност става дума за нотариална покана, с която Община Сопот е предупредена по закон, че ще й запорират сметките, а срещу ръководството на общината ще бъдат предприети наказателни действия, както пред българските, така и пред чуждестранни институции.

И СЕГА ВНИМАНИЕ: Нотариалната покана с Рег. No 3365, том I, е приета на 23.06.2023 г. ЛИЧНО ОТ НИКОЛАЙ ПЕТКОВ НОВАКОВ – зам-кмет!!! Това е същият този документ (нотариалната покана), за която зам-кмета се прави на „ни чул ни видял“.

В интерес на жителите на Сопот и Анево на нашия сайт pbnovini.com представяме официалния документ в неговата цялост, както и разписката за получената нотариална покана лично от Николай Петков Новаков.

Нека жителите на общината сами да си направят изводите кой лъже и се опитва да скрие от тях тежките последици, предизвикани от местните управници.

Мотивирани от желанието да спасим Община Сопот от политическия и финансов фалит и възможното й заличаване като самостоятелна община, ние ще направим всичко възможно да не ги допуснем и с документи и факти ще разобличаваме действията на самозабравилите се общински чиновници, които в паника гледат как да спасят себе си, а не общината.

Свързани статии