Издирват шофьор, блъснал 7 паркирани коли в Пловдив и избягал/СНИМКИ/ОБНОВЕНА/

Полицията издирва водач на лек автомобил, блъснал 7 паркирани автомобила и избягал от местопроизшествието.

Сигналът за случилото се на ул. „Босилек“ №10 в Пловдив е получен след 5.30 ч. днес. Според живеещите в блока малко преди 6 часа се е чул силен шум от сблъсъка.

Потърпевшите собственици на коли разказаха, че виновният шофьор на БМВ вероятно е карал с много висока скорост. Той не е успял да вземе завоя и се е ударил в три, паркирани пред блока коли, а след това е забърсал други четири, спрени на отсрещния паркинг, до зеленчуковия пазар.

От удара са изхвърчали части от решетката, бронята и тас на БМВ-то, но водачът е избягал. Хората разказаха още, че подобен инцидент се случва за трети път, а често колите им са с потрошени огледала и прозорци.

На място бе извършен оглед на екипи от полицията и криминалистичната лаборатория в Пловдив. Активните действия за установяване на самоличността на виновния шофьор продължават.

Установен и задържан е водачът, който тази сутрин блъсна с автомобила си няколко паркирани коли в квартал „Изгрев“. Мъжът е на 43 години, местен жител, а катастрофата е предизвикал с управлявания лек автомобил „БМВ“. Извършителят остава в ареста на Шесто РУ за едно денонощие. По случая е образувано досъдебно производство, по което работят служители от сектора за разследване на престъпления по транспорта.

Свързани статии