Хванаха Пеньо Мангъров-Чешкия да кара ламборгини надрусан

Пеньо Мангъров, по-известен в ъндърграунд средите като Сашо Чешкия, е бил хванат в София да шофира ламборгини под въздействие на наркотици.

Чешкия е спипан да кара лъскавия джип „Урус“ на столичния бул. „Тотлебен“ в посока бул. „Пенчо Славейков“ на 22 февруари тази година. Униформените видели, че стъклата на колата са затъмнени и веднага го спрели. Полевият тест за дрога се оказал положителен. Според държавното обвинение той е шофирал под въздействието на бензодиазепини. Пред съда Мангъров обяснил, че в столична клиника му били инжекция с диазепам.

„Аз никога през живота си не съм употребявал наркотици. Не пия и алкохол“, казал Мангъров в своя защита. По думите му пред СГС той не е искал това лекарство, защото по принцип бил против лекарствата. Според него е задържан „поръчково“. След което се впуска в обяснение, че никога не би дръзнал да шофира в такова състояние, защото имал 14-месечна дъщеря.

Днес се очаква Софийският градски съд да прецени дали да пусне Чешкия с по-лека мярка, пише телеграф.

Припомняме, че през юни 2022 г. Пловдивският окръжен съд го осъди на 6 години затвор при първоначален строг режим, за това, че на че на 6 януари 2019 г. в периода от 3.30 до 10.00 часа в къща в София е изнасилил три пъти пловдивчанка, като заплашвал с насилие нея и семейството й.

В началото на ноември 2022 г. Апелативен съд – Пловдив увеличи двойно присъдата на Пеньо Мангъров – Чешкия, като му даде 12 години затвор. Със същата присъда обаче магистратите го признаха за невинен в това, че се е опитал да отвлече същата жена. Той беше освободен срещу 25 000 лева гаранция. Присъдата не е изпълненена, защото подлежи на обжалване пред Върховен касационен съд.

Досието на Мангъров е доста богато и славата му в ъндърграунд средите е от преди повече от 20 години. През септември 2018 той отново бе задържан за сексуално престъпление. През 2004 г. Пеньо е осъден на 8 г. затвор за изнасилване в Пловдив. Излиза през октомври 2010 година. През юни 2011 г. той е задържан от служители на ГДБОП в столичния квартал “Люлин”. До ареста му се стига след продължило над половин година разследване. Мангъров е арестуван, защото изнудвал няколко жени за баснословни суми, биел ги, заплашвал ги с убийство, принуждавал ги да проституират и да му дават различни вещи – телевизори, златни бижута, лаптопи и мобилни телефони.

Макар, че Мангъра има в досието си множество сексуални издевателства, той е доста популярен сред дамите. Преди няколко години две известни дами се хванаха за косите за него. Бившата му любовница Ели Кузмова -Владкова, и тогавашната му съпруга – Мис Силикон 2011 – Лили Иванова си размениха остри реплики в ефир на тема Чешкия.

Името на Сашо Чешкия нашумя в края на миналия и началото на този век. Той бил издирван от прокуратурата в Чехия за две поръчкови убийства. Едното е от декември 1998г. на богатия строителен предприемач Ладислав Цимерман. Второто покушение е от април 1999г. на осветителя в Народния театър в Прага Иржи Витек. От прокуратурата в Чехия търсили над 2 години Мангъров и го открили в нашенски затвор. Сашо Чешкия излежавал присъда за изнасилване на студентка. В Прага Мангъров получил 30 години затвор при задочно съдене, която присъда била отменена. През септември 2009г. Мангъров получи 20 години затвор за убийството на Цимерман от окръжния съд в Пловдив, който го оправда за второто убийство на Иржи Витек./trafficnews.bg

Свързани статии