Хисарчанинът Виктор Празов става заместник-шеф на полицията в Пловдив

Виктор Празов ще е вторият заместник-шеф на пловдивската полиция, научи „Марица“ от сигурни източници. Предстои той да заеме мястото на освободения от поста комисар Радослав Начев.

Виктор Празов е роден 1983 г. в Хисаря. Има завършено висше образование с квалификационна степен „Магистър“. Започва работа в системата на МВР през 2003 г. когато е назначен като полицай в сектор „Специализирано охранително поделение“. През 2014г. е назначен за полицейски инспектор в същото поделение. От 2016 г. е назначен за началник група „Водачи на служебни кучета“. От 2017 г. поема ръководството на сектор „Специализирани полицейски сили“. По време на службата си многократно е награждаван от министъра на вътрешните работи с почетен знак III- II степен , както и с индивидуални и колективни награди от главния секретар на МВР през 2014 г. е номиниран за полицай на годината.

„Марица“ научи още, че в понеделник ще встъпи официално в длъжност „заместник-директор“ Димитър Събчев, който бе предложен от сегашния шеф на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Георги Чергов. Той ще бъде представен пред състава. Това трябвало да се случи в края на миналата седмица, но поради празничния 22 септември церемонията е отложена с няколко дни.

Димитър Събчев взема мястото на комисар Сълко Литов, който първо се оттегли като заместник-шеф на полицията.

Със сигурност предстоят още рокади. Директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Георги Чергов подчерта, че промените не са самоцелни, а че се възползва от гласуваното му доверие да подбере свой екип, с който да работи ефективно по заложените цели./Вестник Марица

Свързани статии