ГДБОП разби банда, заляла учениците в Пловдив с опасна дрога със смола

Девет души са били арестувани при мощна съвместна акция между ГДБОП и прокуратурата в Пловдив, Асеновград и Хасково. До реализация се стигнало след повече от два месеца разследване.

Заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов посочи, че задържаните да действали като организирана престъпна група и са разпространявали наркотици в района на Пловдив, Асеновград и Хасковско. Арестите са осъществени на 16 срещу 17 септември. От задържаните девет души, на седем са повдигнати обвинения за производство и разпространение на наркотици, и са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре ще се прецени на колко от тях ще се иска мярка „задържане под стража“.

Арестуваните дилъри са на възраст между 20 до 34 години. Тарторът на бандата е от Пловдив. Петима от тях са вече осъждани. Другите двама, сред които и тарторът, са с чисто съдебни минало. Провиненията на останалите са свързани с наркотици, шофиране след употреба на дрога, акцизни стоки, притежание на оръжие, за унищожаване на чуждо имущество и други. Част от тях са оказали съпротива при арест.

Лабораторията, в която групата е произвеждала синтетична дрога със смола, е била в Пловдивско. Разпространението се извършвало основно между малолетни и непълнолетни ученици. Производителите рекламирали стоката като „синтетичен хашиш“. Обикновено наркотикът се разпространявал в разфасовки по 100 грама, но се продавал и на дребно./Вестник Марица

Свързани статии