Фалстарт на второто дело срещу Любомир, обвинен за убийството на жена си Красимира в Бегово

Нови черни облаци надвиснаха над Любомир Петров, който е обвинен в убийството на половинката си Красимира Куковска в дома им в пловдивското село Бегово. Както „Марица“ вече писа, той вече е с второ обвинение – че изтеглил 4000 лв. от картата на вече мъртвата Красимира.

В Окръжния съд днес се състоя разпоредително заседание. Защитничката на Любомир – адв. Светлана Званчева изложи цялата хронология на събитията по първото дело за убийството, което вече е в ход, като изтъкна, че с второто обвинение е нарушен принципа за забрана за утежняваване положението на подсъдимия и че прокуратурата, образувайки ново дело, се опитва да заобиколи закона и пак да постигне целта си. По думите й, доказателства за въпросните тегления е имало още в досъдебното производство и е неразбираемо защо на доста по-късен етап прокуратурата решава да повдигне това второ обвинение. Поради тази причина поиска прекратяване на делото.

Представителят на държавното обвинение в лицето на Галина Андреева – Минчева изтъкна, че по никакъв начин не е нарушен принципа за забрана за утежняваване положението на подсъдимия и че прокуратурата е изпълнила разпореждане на Апелативния съд за разделяне на делата.

След кратко съвещание, съдът посочи, че няма основания за спиране и прекратяване на второто наказателно производство срещу Любомир. „Първоначално наблюдаващ прокурор е била прокурор Трифонова, а не наблюдаващият по настоящото дело – Галина Андреева – Минчева. Съдебното производство е било прекратено и делото е било върнато заради извършени съществени процесуални нарушения. След отстраняването им е бил внесен нов обвинителен акт вече под ръководството на друг прокурор с обвинение за две престъпления. След собствен прочит на материалите по делото и по собствени убеждения, прокурор Андреева е повдигнала обвинения за две престъпления.

Съдията обаче върна делото на прокуратурата за отстраняване на нарушения допуснати в обвинителния акт – непълни факти и обстоятелства. Така той не отговаря на изсикванията и ограничава правата на подсъдимия Любомир. Прокурор Андреева посочи, че необходимите данни се съдържат в материалите по делото, но въпреки обвинителният акт бе върнат за ремонт. И защитата, и прокуратурата имат право да обжалват./„Марица“

Свързани статии