Емил Кабаиванов: Ще подсилим сигурността в Карлово и с видеонаблюдение

В програма „Точно днес“ на Радио Пловдив говорим с д-р Емил Кабаиванов, кмет на Карлово за пети мандат. Той победи на балотажа Веска Ненчева със 167 гласа.

Д-р Кабаиванов бе издигнат от СДС с подкрепата на ГЕРБ. Той заяви, че битката е била тежка, но жителите на общината са избрали стабилно, предвидимо и честно управление, което доказано работи усърдно за интересите на гражданите.

„Първо правим анализ на всичко, което ни казаха хората, имаме и амбициозна програма за възстановяване на селата от наводненията през 2022 г.“, каза още кметът на Карлово. По думите му имат още от строителната програма за населените места от общината, която ще завършат до 15 декември. Паралелно с това върви и изготвянето на параметрите за новия бюджет на Карлово.

„Най-актуалното е да се структурира ОбС на Карлово, както и да се избере нов председател, това ще стане в петък“, каза д-р Кабаиванов. Той подготвя и нова структура на общинската администрация. Днес предстоят разговори между групите, избрани в ОбС.

„Сред първите задачи на общината ще е да засилим сигурността на Карлово, вкл. и с видеонаблюдение“, обеща кметът. Той заяви, че е възможно и да открият звено, подобно на общинските полиции, в по-големите градове у нас.

От 1 януари започва да функционира общинско БКС в Карлово.

Усилено се работи в наводнените села от общината, като в Каравелово поправят уличната мрежа и изграждат нов мост на селската река. /Радио Пловдив

Свързани статии