Ексклузивно в Новинар: Арестували известен дилър от Сопот, ще лежи отново в затвора

Емблематичният в криминалните среди на Подбалкана Иван Василев-Василчето, остава за постоянно в ареста. Това реши днес Апелативния съд в Пловдив. Василчето е заловен на 26 май тази година в родния си град Сопот при акция на полицията в Карлово за предотвратяването на разпространението на наркотици.

В дома на Василчето униформените откриват наркотици и везна. Количеството на дрогата е било малко, но от свои източници медията ни научи, че са използвани СРС-та, чрез които е установено, че именно Василчето играе ролята на дилър и редовно снабдява различни хора с наркотици.

Разпитани са били много свидетели, клиенти на Василчето, които казват, че именно Василев ги е снабдявал със забранените от закона вещества.

Василчето е известен с това, че е постоянно клиент прокуратурата и полицията. Той е многократно задържан и осъждан, няколко пъти е лежал в затвора. Винаги присъдите са за притежание и разпространение на наркотици, както и за шофиране под въздействието на дрога.

Василчето не е семеен, безработен е и основното му занимание е въпросната престъпна дейност. Предстои внасянето на обвинителен акт в Окръжна прокуратура Пловдив в съда. Василчето е заплашен от поредна реална присъда.

Свързани статии