Дядо Коледа долетя на летище Пловдив, раздаде подаръци на децата/ВИДЕО/

Дядо Коледа пристигна на летище Пловдив с учебен боен самолет L-39 ZA и бе посрещнат над 100 деца на терминала на аеропорта днес. Сред тях бяха малчуганите от ДГ „Слънце“ в ж.к. „Тракия“ и деца на военнослужещи от пловдивския гарнизон, както и на служители от летището.

След кацането на летището магьосникът от Северния полюс поздрави пилота на военния самолет
Владимир Петров, който пък подари на вълшебника възпоменателна монета с емблемата на авиобаза „Граф Игнатиево“.

Добрият старец беше посрещнат от представителния духов оркестър на Военновъздушните сили, който изпълняваше коледни песни и военни маршове, докато децата очакваха белобрадия вълшебник на терминала.

Малчуганите се втурнаха към вълшебника в Лапландия с радостни възгласи и го заобиколиха, като всяко от тях се опитваше да го докосне и прегърне.

След това бяха раздадени подаръците на всички малчугани пред коледната елха на летищния терминал. Снежанка и коледни елфи помагаха на дядо Коледа при раздаването на играчките.

Оттук белобрадият старец ще замине за Манчестър, но ще преспи в Пловдив, а от Манчестър потегля по секретен маршрут, за да раздаде подаръци и на другите деца по света.

Припомняме, че утре, на 16 декември, в 10:30 ч. пристига първият полет от английския град Манчестър на летище Пловдив, който ще се изпълнява веднъж седмично до края на март. След официална церемония ще бъдат посрещнати и първите пътници, които ще кацнат с полета от Великобритания. Предстоят и нови чартъри с туристи от Великобритания за българските ски курорти. Те започват от края на месец декември.

Вижте още във видеото…

Свързани статии