Две 19-годишни момчета с грамоти за проявена храброст от директора на РДПБЗН-Пловдив/СНИМКИ/

Две 19-годишни момчета бяха отличени с грамоти за проявена храброст от директора на РДПБЗН Пловдив комисар Георги Мангараков.

„Вие сте пример за обществото и за вашите връстници! Запазете своята разумна смелост и самоотверженост, с тези думи към младите герои се обърна комисар Мангараков. Той им благодари за проявената  изключителна постъпка, спасила човешки живот, и ги покани да се присъединят към доброволния отряд на общината.

На церемония днес в кметството на гр. Съединение двамата младежи получиха почетни грамоти от пожарната служба, както е заслужена благодарност от кмета  Атанас Балкански.

В следобедните часове на 6- ти април Михаил Семерджиев и Димитър Калеев виждат горяща сграда в гр.  Съединение и подават сигнал в оперативния център на пожарната служба. Веднага след това двете момчета решават да проверят дали има хора в запалената постройка, влизат и извеждат от нея възрастен мъж. Пристигналите на място два екипа огнеборци потушават пламъците и успяват да спасят имуществото в сградата, както и останалата част от имота.

Снимки: ОДМВР-Пловдив и РДПБЗН-Пловдив

Свързани статии