Доброволци от фондация „Въздигане“ зарадваха третокласниците в община Хисаря със „Заветът на Кан Кубрат“/СНИМКИ/

За пета поредна година председателят на ОбС-Хисаря инж. Найден Павлов и Радослав Иванов като доброволци от фондация „Въздигане“ се срещнаха с децата от петте училища в община Хисаря. Те подариха на третокласниците комикса „Заветът на Кан Кубрат”.

Двамата споделиха, че като доброволец във фондация „Въздигане” са удовлетворени от ефекта на тази традиционна акция. „Всеки път виждаме и усещаме енергията, емоцията и гордостта на децата, които събужда нашата героична история и мъдростта на българските държавници. Децата, които за първи път преди 5 години получиха от нас тази книжка, днес вече са пораснали млади хора. Срещам ги всеки ден в нашия град и се гордея с тях, защото виждам, че кампанията ни има смисъл. Колко прост и същевременно колко мъдър е този завет, който всички знаем още откакто ние сме били деца. Силата е в единството“, посочи инж. Павлов.

„Можеш да пречупиш всяка пръчка отделно без особено усилие, но не можеш да пречупиш целия сноп… И кога всъщност забравяме това и се разединяваме, изправяме се едни срещу други и си мислим, че налагайки се над опонента ни, доказваме силата си? Всъщност силата е в това да подадеш ръка, да приемеш другия и да успееш да постигнеш единството, защото само то води до успех.

Надявам се децата, които получиха забавния и поучителен комикс, да носят завета на кан Кубрат винаги в сърцето си и да го следват през целия си живот. Надявам се всички ние да си спомним този завет и да застанем един до друг като сноп пръчки, отстоявайки интересите на цялата общност и на тези деца, които днес срещнахме“, каза още Найден Павлов.

Свързани статии