До края на юли ще приключат ремонтите в ключово каре в центъра на Пловдив/СНИМКИ/

Кметът Здравко Димитров остана доволен от извършените дейности по обновяването на градинката на площад „Шахбазян“. Той направи инспекция заедно със своя заместник Пламен Райчев и районния кмет Георги Стаменов.

„Тук сме, за да видим докъде е стигнала работата по този проект  и да го подготвим за топлите дни, когато децата ще играят в този парк“, коментира районният кмет Георги Стаменов.

„Виждам съвсем променен облик на този парк, който ще радва живеещите наоколо пловдивчани. Имам обаче една сериозна забележка – не е ремонтирана обществената тоалетна – не знам защо не са я включили в проекта, предполагам, че не е работила. Поемам ангажимент тя да бъде обновена с общински средства и паркът да добие завършен вид“, заяви при инспекцията кметът.

Пламен Райчев припомни, че стойността на обекта е 980 хиляди лева с ДДС. „Това е част от проект, в който са включени всички обекти в карето между булевард „Шести септември“, ул. „Митрополит Панарет“, булевард „Източен“ и булевард „Княгиня Мария Луиза“, които Община Пловдив изпълнява. Общата стойност на целия проект е над 10 милиона и 200 хиляди лева с ДДС, като от тях над 450 хиляди лева са собствен принос на общината. До края на юли всички тези обекти ще бъдат открити, а конкретно за тази градинка мисля, че още до края на този месец ще бъде напълно готова“, каза Райчев. И допълни, че градинката на пл. Житен пазар вероятно ще може да бъде открита до края на март, тъй като е почти готова.

„В парка е подменена изцяло досегашната настилка с нова, тип „клинкер“, изградено е ЛЕД осветление, детската площадка е реконструирана и разширена с нови, противоударни материали. Водна каскада, стичаща се в красиво оформена водна площ ще радва посетителите на парка. Сред новите неща са още зелен тунел и изградени перголи, които ще образуват водна мъгла през горещите дни“, обясни собственикът на фирмата-изпълнител „Проинвестстрой“ ЕООД Красимир Донков.

Обектът „Рехабилитация и реконструкция на УПИ I озеленяване в кв. 438 (пл. Житен пазар) по плана на Първа градска част –юг, град Пловдив“ е част от Проект „Обновяване на градската среда в Пловдив 2020-2023 година“.

На въпроси на граждани къде ще играят децата, които са над 5 години, районният кмет Георги Стаменов обясни, че обновената детска площадка е проектирана за деца от 3 до 12 години, а в най-скоро време ще бъдат поставени и нови пейки и кошчета в парка.

Свързани статии