Децата в Община „Марица“ садят 35 000 цветя за 35-тата годишнина от създаването й/СНИМКИ/

Кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов и председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова дадоха старт на инициатива за засаждането на 35 000 цветя по повод 35 години от създаването на селищната система.

Акцията започна навръх Първа пролет в селата Строево и Труд, където кметът и съветник №1 лично засадиха теменужки и парички, заедно с децата от ДГ „Детелина“ и шестокласниците от ОУ „Христо Смирненски“ в с. Строево,  както и с малчуганите от четвърта група на ДГ „Бисер“ и четвъртокласниците от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в с. Труд.

С помощта на малките градинари, кметът на Община „Марица“ посади първото цвете в парковете пред кметствата и в двете села.

„Деца, Вие сте най-прекрасните цветя на Община „Марица“. Благодаря Ви затова, че се включвате в тази символична инициатива, с която отбелязваме 35 години от създаването на селищната ни система. По случай празника, заедно с Вас, ще засадим 35 000 сезонни цветя през цялата година. Днес е първият ден от пролетта, а с нея идват слънцето, красотата и радостта“, подчерта в приветствието си Димитър Иванов.

Той благодари на малчуганите, които поздравиха гостите със стихотворение, песен и танц, посветени на пролетта и пожела на всички весел празник.

На събитието присъстваха и кметовете на с. Строево Десислава Дингилeва и на с. Труд Красимир Минков.

Свързани статии