Дете от Сопот в болница, паднало върху оградителна мрежа в центъра/СНИМКИ/

Тежък инцидент е претърпяло дете от Сопот край ремонтните работи, които се извършват в центъра.

12-годишното момче карало колело с приятели в събота надвечер около читалището. Малчуганите били извън строителния обект. Наоколо притъмнявало, със слабо улично осветление. Внезапно петокласникът попада на заградителна мрежа, преобръща се и пада с колелото върху тел. Следите от нея ясно се виждат по врата на момченцето, който е целият син и охлузен.

Веднага е извикана спешна помощ, детето е откарано в УМБАЛ“Свети Георги“ в Пловдив. Там лекарите установяват, че момчето има сериозно натъртване на гръкляна и е цяло чудо, че той не е бил прерязан.

„Добре, че синът ми е карал с бавна скорост колелото си, иначе не ми се мисли за последствията“, сподели пред Новинар разтревожената майка Цветелина Петрова.

В момента тя и детето са още в болница, в началото синът й не е можел да преглъща, изследванията се чакат, но засега общото състояние на детето е добро.

„Сигнализирах ви, за да имат предвид децата и родителите и този кошмар да не се повтаря, защото беше страшно, докато разберем, че той няма вътрешни наранявания, а имаше само оток. Обмислям да съдя общината заради нехайството и за това, че животът на сина ми беше застрашен“, каза още майката.

Припомняме, че само преди дни двама работници паднаха в дълбок трап в центъра на Сопот при ремонтно-строителни дейности.

Свързани статии