Д-р Емил Кабаиванов готов да оглави граждански протести срещу ВиК-Пловдив, иска спешно да приключат разкопаните улици в Карлово

Десетки граждани, живеещи на улиците „Хан Крум“ и „Земеделска“ в гр. Карлово, откликнаха на поканата за среща, отправена от кмета на общината д-р Емил Кабаиванов и общинското ръководство.

Повод за срещата беше недоволството на хората от проточилите се вече над 8 месеца ремонти на водопровода по двете улици. Строителната фирма, избрана от ВиК Пловдив, работи изключително бавно, което възпрепятства Общината да възстанови уличните настилки.

Д-р Кабаиванов и заместниците му Данка Люртова и Николай Цветков информираха гражданите за проблемите, които имат в комуникацията с фирмата – изпълнител и ръководството на ВиК – Пловдив.

„ВиК трябва да намери начин да накара изпълнителя спешно да приключи ремонта. В противен случай отиваме с няколко автобуса в Пловдив и ще поискаме оставките на ръководството на водното дружество. Готови сме и в София пред МОСВ да протестираме“, категоричен беше д-р Кабаиванов. Той обясни на гражданите, че общината е изчерпала всички законови възможности да въздейства на строителната фирма и на възложителя – ВиК-Пловдив.

„Търпението ни се изчерпа. Управителите на фирмата-изпълнител се крият, залъгват ни със срокове, които не спазват. Така повече не може“, каза още кметът. Той заяви, че като гражданин е възмутен от случващото се и е готов да оглави евентуални граждански протести срещу водното дружество.

Свързани статии