Д-р Емил Кабаиванов: 15 септември е ден на духовност и надежда/СНИМКИ/

„Скъпи преподаватели, служители и ученици,

Скъпи родители,

15 септември е очакван от всяко българско семейство с трепет и вълнение, ден е на ново светло начало, на духовност и надежда.

Уважаеми учители, бъдете здрави и всеотдайни в грижите си за децата на България. Учете ги да бъдат достойни, умни, храбри, да се гордеят с нашия велик съгражданин – Апостола на българската свобода и да следват неговите завети. Да бъдеш учител е благородна мисия, затова винаги можете да разчитате на моята подкрепа и тази на ръководството на община Карлово.

Скъпи ученици, щастливи първокласници,

На добър път в света на знанието. Успявайте, бъдете прилежни и любопитни, трудете се и уповавайте на вашите учители. Светът очаква да го промените и сътворите по-добър и по-човечен. На добър час! Честит празник!“ Това приветствие към всички педагогически и ученически колективи в учебните заведения отправи на 15 септември кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Той присъства на откриването на новата учебна 2023-2024 година в начален и среден курс на СУ „Васил Левски“.


С издигане на националния трибагреник, водосвети за здраве и празнични програми започна 15 септември в училищата.

В класните стаи първокласниците в СУ „Васил Левски“ бяха въведени от кмета на Карлово и директорката Мариана Манчева, в СУ „Христо Проданов“ – от заместник-кмета Данка Люртова и директора Лука Мачев, в ОУ „Райно Попович“ – от заместник-кмета Николай Цветков и директорката Дарина Стеева.

Председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров откри новата учебна година в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“. Той поздрави директорката Йонка Радулова и нейния екип за значително подобрената материална база на училището, в което през последните години бяха изградени нов тенис корт, нова танцова зала, изцяло бе ремонтиран физкултурният салон с нови санитарни възли и съблекални – със съдействието на Община Карлово.

Свързани статии