Честит 24 май от прекрасните деца и учители на Хисаря/ВИДЕО/

Стотици деца, учители и директори от трите училища на Хисаря шестваха по улиците на града и обраха аплодисментите на гражданите.

Шествието започна от паметника на Лейди Странгфорд и стигна до читалище „Иван Вазов“. Тази година честта да изнесе програмата се падна на ОУ „Васил Левски“ в кв. Момина баня, което навършва 180 години от създаването си.

Духовият оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово и мажоретният съства на СУ „Христо Смирненски“ изнесоха кратка програма.

Кметът на общината инж. Пенка Ганева поздрави учителите, учениците, дейците на културата и просветата, като им заръча винаги да пазят пламъчето на книжовността и българщината, и да я предават на поколенията.

Директорът на ОУ „Васил Левски“ Ирина Колева приветства препълнения салон на читалището и разказа историята на едно от най-старите училища в региона. Поздравление поднесе и експерт от РУО-Пловдив.

Прекрасните ученици на моминобанското училище възхитиха всички с интересната програма, посветена на годишнината на училището и на Деня на братята Кирил и Методий.

Събитието уважиха много бивши и настоящи директори и учители, дейци на културата, граждани, председателят на ОбС инж. Найден Павлов, както и заместник-кметът Милена Балямска.

Честит празник на всички от ПБ Новинар!

Свързани статии