Червените скочиха срещу разпореждането на МС 100% нетна печалба на ВМЗ да отива за държавата

От началото на прехода Общинската партийна организация на БСП – Карлово е съпричастна на състоянието, проблемите и развитието на ВМЗ ЕАД като държавно и структуроопределящо предприятие, както за региона, така и за страната.

През всичките тези години водихме борба за запазване на статута на ВМЗ ЕАД като държавно предприятие. Борихме се да запазим работните места на хиляди наши съграждани. Ние бяхме тези, които през 2013 г. предотвратихме фалита на завода.

От позиция на последователната ни политика към предприятието изразяваме нашата солидарност и подкрепа към колектива и синдикалните организации на НзС – КНСБ и СС „Подкрепа“ срещу разпореждане на Министерски съвет от 23.06.2023 г. за установяване и внасяне в полза на държавата на 100 % от нетната печалба на ВМЗ ЕАД за 2022 г.

Убедени сме, че това решение ще се отрази на инвестиционната програма, модернизацията, разширяването на производствения капацитет, обновяването на машинния парк и на подобряването на условията на труд. Решението на Министерски съвет ще повлияе неблагоприятно върху развитието и конкурентноспособността на фирмата, върху доходите и социалните придобивки на работещите.

В тази връзка предлагаме парламентарната група на коалиция „БСП за България“ да защити позицията ни при разглеждане на бюджета на Р България за 2023 г.

Позиция на Общински съвет на БСП – Карлово

Свързани статии