Борисов от Раковски: Ще бъдат дадени допълнително над 60 млн. лв. за култура/ВИДЕО/

„Не можем да допуснем да се бутат културните дейци и нашите артисти с полицията, това е грозна работа. Затова от ГЕРБ направихме някои други отстъпки в бюджета, за да са удовлетворени максимално партиите, които ще гласуват за него“, заяви Бойко Борисов в пред журналисти в Раковски. Той беше там, за да открие нова детска градина за 120 деца.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че за култура допълнително ще бъдат дадени над 60 млн. лв., и допълни, че това ще бъде обявено официално утре, съвместно с Кирил Петков.

Борисов беше категоричен, че всички ще трябва да платят цената за годините безвремие, при това горчиво. Той припомни, че нулевите бюджетни дефицити и излишъците в бюджета са били „буквално изядени“ през последните няколко години.

На въпрос за позицията на Австрия за членството на България в Шенген Борисов отговори: „Това, което вие считахте, че лесно е изпълнимо, че не ни струва труд, дипломация и нерви, и в България имаше нулева миграция, в момента австрийците това ни казват: България да се върне три години назад, така както беше при Бойко Борисов и тогава няма проблем с Шенген. Това ни казаха австрийците на прост език. И много правилно казват. След като българите разградиха три години границата и дойдоха аматьори министри, сега, ако обичате, взимайте си ги мигрантите, които пускате да идват в австрия. Кое е нечестно в австрийската позиция?“, запита той риторично.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че няма да коментира повече, след като в момента в страната има инфлация, огромни дефицити, външният дълг расте нагоре, пълно е с мигранти и се  поставят условия за Шенген.

„Аз не го коментирам, аз го бях свършил. Вие бяхте в чакалнята на еврозоната,приети в европейския банковия съюз и в тоя ден започнаха протестите на тези. Кое да ви коментирам. Нямаме полезен ход, ако не се стегнем да работим. От една страна дипломацията, от друга страна законите, от трета страна границата. Кратко, ясно и точно. Просто трябва да върнем времето от преди три години“, категоричен беше той.

Парите за довършване на двата стадиона в Пловдив, както и на Околовръстното са заложени поименно в държавния бюджет за следващата година, каза още Борисов и припомни, че това е обещано, както и за довършване на околовръстното. Той подчерта, че тези проекти ги има в бюджета и са записани поименно, за да е сигурно, че тези пари не могат да ги вземат от кмета.

Борисов каза още, че всички общини, не само на ГЕРБ, не само на ПП, ДБ и ДПС, получават на базата на програма и одобрени строителни разрешения тези аванси, които са близо 2 млрд. за всички.

Свързани статии