Болницата в Карлово на печалба за втора поредна година/ВИДЕО/

На печалба излезе за втора поредна година МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово. Към месец ноември миналата година общинското лечебно заведение е натрупало печалба от 215 000 лева. Това съобщи в студиото на ПБ Новинар управителят на карловската болница д-р Обрейко Обрейков.

По думите му добрите резултати са заради вдигането на пациентопотока, а това пък се дължи на по-доброто доверие към лекарите в здравното заведение от страна на жителите на Карлово и общината.

Ръководството на болницата е повишило заплатите на персонала, като работещите в нея получават основни възнаграждения, които са малко над заложените в Колективния трудов договор за сектор „Здравеопазване“, подписан от проф. Асена Сербезова. „Като във всяка болница у нас имаме недостиг на персонал – и на лекари, и на медицински сестри.  Но на този етап екипът се справя, а графиците се правят добре“, подчерта д-р Обрейков.

Той съобщи, че акредитацията на болницата е подновена през последния месец на миналата година. „Това ни позволява да обучаваме специализанти в направленията „Неврология“ и „Акушерство и гинекология“, както и медицински специалисти – сестри, акушерки и лаборанти. Това до известна степен ще повиши интереса към болницата като работодател“, посочи шефът на лечебното заведение и допълни, че вече има интерес от страна на специализанти и медицински специалисти да работят в Карлово.

Предстои да се увеличи броят на клиничните пътеки на хирургичното отделение, търси се вариант за саниране на сградата на болницата. През февруари стартира проект за подмяна на канализацията, одобрен и финансиран по повод изграждането на ковид структурата.

„Най-голямата ми амбиция е да подобрим визията на сградата. Искаме с европроект да санираме болницата и да може тя да се отопля с термопомпи, което ще е най-изгодно. Искам също да се вдигне реномето на болницата и да стане както е било едно време – трамплин за всички колеги„, заключи д-р Обрейков.

Свързани статии