Бойко Борисов от Пловдив: Управление без ГЕРБ не може да има/ВИДЕО/

Управление без участието на ГЕРБ не може да има – това декларира Бойко Борисов на срещата с актива на партията от цялата страна в спортния комплекс С.И.Л.А. в Пловдив. Той предупреди, че след изборите на 2 април депутатите на ГЕРБ няма да подкрепят промяна на данъчните закони, както предлага служебното правителство, пише „Марица“.

„По време на нашето управление не сме пипали данъците на бизнеса, туризма, ресторантьорите. Как ще допуснем да ударим фирмите – от фризьорския салон до гаражчето – с още 33% данък! Това е недопустимо и би означавало бизнесът да плати вересиите на Асен Василев“, обобщи бившият премиер.

Той подчерта, че ще ГЕРБ държи бюджетният дефицит да е до 3 %, като увери, че ако ГЕРБ управлява, може да се справи с инфлацията и без номерата на Кашпировски, които прилагат от Продължаваме промяната.

Борисов предупреди, че трябва да се спре с омразата, която цари в страната, все едно се води гражданска война. „Да преглътнем егото, да простим и да се жертваме в името на управлението на държавата“, призова членовете на ГЕРБ лидерът.

Той посочи, че в Пловдив е направена нова пречиствателна станция, стадиони, спортни зали. „Остана Околовръстното шосе и досега то щеше да е готово, ако ГЕРБ управляваше, както направихме пътя Пловдив – Асеновград. Но за 2 години нищо не се прави и нищо не се строи“, упрекна опонентите Борисов.

Той изрази надежда, че стадионите ще бъдат завършени и допълни, че е обещал финалът за купата на Европа в Пловдив. Ще го има, обеща бившият премиер.

„Този лош сън рано или късно ще свърши, но това което има да теглим като държава и народ тепърва ни предстои“, каза още Борисов на предизборната среща с актива на ГЕРБ под тепетата. Днешната дата не е случайна – навършва се една година от ареста на бившия премиер, припомня trafficnews.bg.

„Отдадохме твърде голямо значение на днешния ден. Аз съм простил на враговете, но няма да забравя. Успяха да успят две години българите и сега като се събуждат, гледат, че парите им ги няма. Имаме куп регулатори, които трябва да спрат спекулата и ние ще го направим. Кое наложи в България да се вдигне инфлацията – това, че се договориха и вдигнаха цените на нафтата и бензина и това стана преди войната. Това доведе до хиперинфлацията, в която сме в момента. С много сериозна медийна подкрепа, всичко това се замете, но българинът много мрази да му бъркат в джоба”, каза още Бойко Борисов.

Той категорично заяви, че трябва да се подкрепи Украйна, както и да се работи за подобряването на отношенията между Сърбия и Косово, както и между Турция и Гърция. „Можеш да правиш външна политика, само когато си силен и в държавата си“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Ако ние продължим с тази омраза и след 2-ри април нищо добро не очаква народа. На който му е мил народът, трябва да жертва партийното си его, за да има редовно правителство. То няма да е стабилно заради бюджета, но все пак трябва да се приемат някои закони”, коментира още Борисов.

В залата има над 4000 души, сред които са всички водачи на листи на ГЕРБ и евродепутатите Александър  Йорданов, Емил Радев и Андрей Новаков, както и  бившата шефка на Бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова и пловдивски районни кметове и кандидат-депутати.

Конгресът бе открит от Тома Биков, който поздрави присъстващите със: „Здравейте, победители, надявам се Кирил Петков и Асен Василев, които днес са в Пловдив да ни чуят и да разберат, че вече са загубили”.

За ареста преди година припомни бившият председател на народното събрание Вежди Рашидов.

„На този ден преди година аз седях пред едно следствие и мръзнех. Заради неправдата и защото си обичам лидера и подкрепям партията. Това беше унижение, а кои имат тази страст да унижават – слабите. Тогава разбрах, че имам изключителен лидер, който е страховит за другите с таланта и амбицията си”, каза Рашидов.

Евродепутатът Андрей Новаков  определи случващото се през последните две години като гражданска война и подчерта, че в такова време е много важно на кой ще се опреш и кой ще извади „каруцата от калта” , като именно Борисов е доказал, че може да направи това.

„Най-лошото, което се случи през последните две години са систематичните усилия да бъде унищожена една партия. Това не се е случвало никога в демократичната история на България. След няколко вота в България не се случи нищо. Ние не сме против промяната, но ако тя е за лошо, ние не я харесваме, това е регресия и разпад. Пътят напред не е лесен, но ние знаем посоката и кой ще води, защото сме го правили повече от веднъж”, заяви Томислав Дончев.

Бойко Борисов представи част от младежката организация на партията и ги покани да застанат най-отпред в залата.

„ГЕРБ възпита и една нова млада армия, която е гарант, че никой не може да ни изчегърта. Те са по-млади и красиви от промяната. Ако направя конкурс ще го спечелят”, коментира Борисов.

Препълнената зала го посрещна изправена на крака, а речта му беше прекъсвана от бурни ръкопляскания. На екрана на сцената прожектираха видеоклипове, които показваха икономическата криза в страната и ареста на Бойко Борисов.

Източници: „Марица“ и trafficnews.bg
Снимки: „Марица“

Свързани статии