Атанас Куковски пред Новинар: Вълци ме хапят ежедневно, но овца да ме ухапе не ми се беше случвало!

В търсене на истината и срещу черния пиар с ПБ Новинар се свърза общинският съветник Атанас Куковски, който е и кандидат за нов мандат от коалиция „Заедно за силна община Хисаря“.

Той заяви, че ПП „Социалистическа партия Български път“, зад която стои кандидат за кмет на община Хисаря и ще се явява изборите в неделя, е осъдена да плати сумата от 12 600 лв., а 3600 лв. и 3610 лв. пък ЦИК е заплатил, но тези пари са за сметка на данъкоплатеца.

Причината: Срещу Атанас Куковски са подавани множество сигнали в КПКОНПИ, в Комисията по икономика, бюджет, финанси, антикорупция и конфликт на интереси.

Комисията по икономика, бюджет, финанси, антикорупция и конфликт на интереси изготвя доклад за несъвместимост на Куковски при заеманата от него длъжност като общински съветник. Този доклад стига до Общинската избирателна комисия  и е оспорен по съответния ред в периода 2021-2022 г.

Делата протичат на две съдебни инстанции -пред Административен съд Пловдив и Върховен административен съд –София. Накрая Върховният административен съд се произнася с окончателно,  че не е налице несъвместимост, а процедурата по приемането на доклада и освобождаването на Куковски от общински съвет-Хисаря  не е спазена.

Куковски е водил три дела във връзка с решенията на ОИК Хисаря и установяване на несъвместимост по отношение на него като общински съветник. Всички дела са приключили в полза на Куковски.

В София КПКОНПИ се произнася по подадените срещу Куковски сигнали и с две решения приема, че не е налице конфликт на интереси.

По две от делата разноските съдът постановява да се платят от Общинската избирателна комисия, по третото от ПП „Социалистическа партия Български път“, която, както казахме участва в местна коалиция, която има излъчен кандидат за кмет на  община Хисаря в изборите в неделя.

Куковски обясни, че срещу него е имало и сигнал за измама с евросредства, който е препратен по компетентност в Окръжна прокуратура Пловдив. Прокуратурата не намира данни за престъпление и отказва да образува досъдебно производство.

Чрез Новинар Атанас Куковски пита кога и кой ще му плати постановените от съда средства, с които трябва да се покрият съдебните разноски по делата.

И тук възниква един въпрос, на който сигурни сме, всички жители на общината, имат отговор. Кой е кандидатът за кмет, който се крие като мишка зад  „Социалистическа партия Български път“ и защо той не застане с името си зад сигналите, които подава. Та той твърди, че е отговорен и ще управлява честно и прозрачно общината. Този човек, който е бил председател на ОбС Хисаря, общински съветник, а сега за пореден път, но винаги неуспешен кандидат за кмет, използва подло анонимността, за да очерня и оплюва. Такъв ли човек ще бъде кмет на Хисаря???

Разполагаме със запис, в който на предизборно събрание кандидатът за кмет гордо заявява пред граждани, че той е отстранил лидера на ГЕРБ Бойко Гавраилов от ОбС Хисаря, и че той е единственият човек, който ще премахне Куковски от политиката.  Това била неговата мисия в живота. Така на гърба на Куковски въпросният „силен“ мъж прави предизборната си кампания.

Да живей, извикала овцата, мерейки сили с вълка, но не й стигнали силите и паднала там някъде-в нищото и в забвението…

В редакцията на ПБ Новинар се пазят всички документи и решения по случаите!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

 

Свързани статии